JEFFERSON EYEWEAR

HANDMADE IN LIMBURG

OVER JEFFERSON EYEWEAR

Limburg is een provincie in zowel België als Nederland en staat bekend om de prachtige natuur, de Mijnbouw en de Bourgondische levensstijl. Hier vond Gerd Booten, in 2012 de inspiratie om houten brillen te gaan maken. Handgemaakt en custom-made kan hij voor u een authentieke bril maken.

De naam “Jefferson Eyewear” komt van de Amerikaanse rockband “Jefferson Airplane”. De muziek van deze band spreekt Gerd ontzettend aan, en geeft de juiste sfeer en gevoel weer passende bij de brillen. 

Er zijn tien basis modellen in vier kleurcombinaties waaruit u kunt kiezen. Ook kunt u zelf een bril volledig ontwerpen en laten maken (in overleg).

De basis modellen zijn vernoemd naar dorpen uit de beiden Limburgen, de meeste zijn willekeurig gekozen maar er zijn er ook met een achterliggende gedachte. Zo is model Opitter vernoemd naar de woonplaats van voormalig top tennisster Kim Clijsters. In december 2014 hadden we (Gerd, Michel Hons en Erik Plaghki) een project met Kim die ons de kans gaf om voor Sir Elton John brillen te mogen maken. Model Arensgenhout is vernoemd naar het gehucht waar Jefferson Eyewear vandaan komt.

Er is natuurlijk een enorm aanbod in houtsoorten. Toch heeft Gerd ervoor gekozen om vier standaard kleurcombinaties te gebruiken die alle vier een middenlaag van Padoek hebben met daaromheen vier lagen Berken fineer. De buitenlagen bestaan uit Zebrano, Wengé, Padoek en Wortelnoten. Verder kunt u ook altijd zelf op zoek naar houtsoorten.