götti 

DEDICATED TO THE WORLD OF EYEWEAR DESIGN

OVER götti

Sven Götti begon in Luzern, Zwitserland, 1993 zijn eigen revolutionaire optiekzaak, met speciale etalage catchers en een zeer gedurfde winkelinrichting. Deze zaak werd tot buiten Zwitserse landsgrenzen bekend.

Na 3 jaar hard werken, het opdoen van ervaring en het opstarten van z’n zaak, lanceerde hij zijn eerste eigen brillencollectie. Het was een gewaagde uitdaging in een totaal nieuwe wereld aangezien hij geen geschoolde designer was. In het weekend en na zijn werkuren ontwierp  Sven Götti zijn creaturen. In het begin tegen een kleine oplage in “buffalo hoorn” later in diverse materiaalsoorten. 

Hij designt z’n brillen gelijk een componist verschillende vormen, soorten en kleuren in “the right sound” bij elkaar brengt. Niet enkel laat hij zich inspireren door de actuele mode en trends, maar ook door de mensen op straat, hun gezicht of de stad.

Sven Götti benoemd zijn diverse vormen van brillen  met de voornaam van een persoon; Eric, Leon, Eugen, Uwe, Luigi, Grace, .. en zijn brillen zijn vervaardigd van rijke materiaalsoorten waaronder echte hoorn, acetaat en titanium. Aan een götti-bril  voel je de meerwaarde, het speciale, het anders zijn.  Ze zijn niet enkel van hoogstaande kwaliteit maar ook esthetisch, comfortabel en praktisch. Als je een götti-bril draagt voel je je apart.

Een götti-bril is een compliment voor het gezicht !