Nieuw Bij Optiek Hons Italia Independent Eyewear !

Optiek Hons, uw vaste opticien in het hart van het Limburgse Maasland in Dilsen-Stokkem is trots om u zijn nieuwste aanwinst voor te stellen: Italia Independent Eyewear.

Dit jonge, dynamische en vernieuwende merk van brillen en zonnebrillen ontdekten we onlangs op de befaamde Silmo-beurs voor opticiens in Parijs. Het bijzondere aan Italia Independent Eyewear is dat het voor zijn monturen kiest voor nieuwe materialen zoals carbon, kurk en  stof. Zelfs bijzonder innovatieve materialen en kwalitatief hoogstaande materialen zoals Kevlar, carbon en Gore Tex krijgen een plaats in het gamma van Italia Independent Eyewear Ook steekt het klassieke en meer gangbare materialen in een fris en eigentijds jasje.

Italia IndependentItalia Independent Eyewear is het geesteskind van de in New York geboren Italiaanse industrieel Lapo Elkan. Lapo is de zoon van  Margherita Agneli en schrijver Alain Elkan. Maar hij is vooral de kleinzoon van Marella Agnelli en Gianni  Agneli, voorzitter van het wereldberoemde Italiaanse concern Fiat. Het was bij dat familiebedrijf dat Lapo zijn strepen verdiende. Als ‘brand promotion manager’ stond hij aan het hoofd van de lancering van de vernieuwde Fiat Punto en Fiat 500.

Naast gevierd zakenman is Lapo ook een bourgondiër in hart en nieren en is hij gezegend met een neus voor stijl en trends. Zijn modebewustzijn is zo groot dat Fashion Vanity Fair Magazine hem in 2009 nog vermelde in zijn bekende ‘best dressed hall of fame’. Voor Lapo was het toen duidelijk: zijn toekomst nog in de wereld van design en mode. Zo werd Italia Independent Eyewear geboren.

De naam van het merk van monturen, brillen en zonnebrillen zegt grotendeels waar Italia Independent Eyewear voor staat. Lapo Elkan wil het zo befaamde ‘Made in Italy‘ naar een hoger en frisser niveau tillen. De slagzin verdient volgens hem een actualisatie en een nieuw en krachtig elan. Stereotypen moeten opgeborgen worden en vervangen worden door innovatieve traditie in een wereld die zo snel globaliseert.  Zonder afbreuk te doen aan de filosofie en de verwezenlijkingen van de grondleggers van het oorspronkelijke ‘Made in Italy‘ wil Lapo met Italia Independent Eyewear aan de wieg staan van ‘Made in Italy 2.0