Augenblick, Optiek Hons pakt uit met eigen brillenlijn.

Even terug in de tijd. September 2011, Parijs, Silmo-beurs. Na een lange zoektocht slaagt Optiek Hons erin een producent te vinden die aan alle vereisten voldoet voor een eigen brillencollectie. Optiek Hons staat er namelijk op haar klanten net dat tikje meer te bieden.

Een klant bij Optiek Hons kiest immers niet zomaar een bril uit de rekken. Hij kiest een verlengde van zijn gezicht, van zijn persoonlijkheid. Daarom is het essentieel dat een montuurlijn waaraan Optiek Hons haar naam geeft, staat voor een kwaliteitsvol Europees topproduct, mooi voor het oog en een zweem van exclusiviteit heeft.

AugenblickDe basisgrondstof voor onze huislijn is het hoogwaardige natuurproduct katoenacetaat. Die stof is anti-allergeen en voor 100 procent biocompatibel. Acetaat onderscheidt zich in het grondstoffensegment door zijn zuiverheid, duurzaamheid en massiviteit. Wat volgt is een intensief productieproces. Eerst wordt de grondstof gefreesd met een ruwe plaat. Vervolgens worden front en beugel met de hand driedimensionaal vorm gegeven. Daarna worden de halffabricaten in houttrommels en met toevoeging van bamboepartikels dagenlang gepolijst. Om de technisch en anatomisch perfecte vorm te krijgen wordt het werkstuk vervolgens verhit en onder druk gebracht. Een ingeschoten metalen kern geeft de beugel stabiliteit en de scharnieren worden ingebracht, waarna de individuele onderdelen op maat worden gebracht. Dankzij een afsluitende polijstbeurt komt de volle diepte en de warme glans van het katoenacetaat volledig tot zijn recht. Na een laatste controle door vaklui, is de eigen montuurlijn van Optiek Hons geboren.

Niet zonder enige trots stellen wij u Augenblick voor. Niet toevallig zit in die naam een stevige knipoog naar het hoge retrogehalte van de Deutsche Gründlichkeit. Augenblick staat voor degelijkheid, duurzaamheid, stevigheid, een perfecte afwerking en pasvorm en een exclusief design. In de eerste oplage van 25 modellen zitten zowel optische brillen als zonnebrillen. Wees welkom om Augenblick te ontdekken bij Optiek Hons.